Een lekkere variatie op de gewone andijviestamppot is deze met Italiaans tintje.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 400 gram kruimige aardappelen
– 400 gram gesneden andijvie
– 40 gram rucola
– 50 gram geraspte oude kaas
– (vegetarische) worstjes (in totaal 200 g)
– 50 ml halfvolle melk
– Zongedroogde tomaatjes
– 3 takjes basilicum
– 2 el vloeibaar bak- en braad

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en was de basilicum blaadjes. Scheur de basilicum in stukken. Bak de (vegetarische) worstjes in een koekenpan met vloeibaar bak- en braad. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af en stamp ze vervolgens. Voeg de melk toe en roer goed door. Zet de pan met aardappelpuree weer terug op het vuur en doe de andijvie en rucola in de pan. Verwarm dit 5 minuten op een laag vuurtje en roer goed door. Doe de basilicum, oude kaas en zongedroogde tomaatjes in de pan. Meng het geheel en serveer op de borden samen met de worstjes.

Eet smakelijk!