Op deze pagina staan succesverhalen van kinderen en gezinnen die hun ervaring met jullie willen delen. Ieder kind en gezin is anders, hier worden de behandelingen op aangepast. Zo heeft ieder ook weer een ander verhaal. De een staat er anoniem op de ander met zijn/haar naam. Iedereen wilde vrijwillig het verhaal plaatsen. Misschien herken jij jezelf in een verhaal, of herken je je kind als ouder in een verhaal. Neem dan contact op over de mogelijkheden.

Teun, 21 maanden, kritische eter

Onze zoon Teun, 21 maanden, is een uitdagende eter met flink ondergewicht. Na een bezoek aan de kinderarts kregen wij een doorverwijzing voor de diëtist. Wij wilden graag een diëtist die gespecialiseerd is in kinderen dus kwamen bij Merle terecht. 
Dit was voor ons echt een eye-opener. Merle geeft praktische tips waar je gelijk mee aan de slag kunt, denkt mee en maakt alles inzichtelijk voor je. Ze is laagdrempelig, geeft een op maat afgestemd voedingsadvies en zet materiaal in om het allemaal weer leuk te maken terwijl wij op een dood spoor waren. 
Het eten met en voor Teun is nu echt weer een feestje geworden! En het allerleukste is dat hij in een kort tijdsbestek ook 1 kilo is aangekomen! 
Merle bedankt, je bent top!

Groetjes, Merijn& Roos en een high-five van Teun

 


 

Anoniem, 11 jaar, overgewicht

Weer een cliënt die haar doel heeft bereikt en dit met jullie wil delen! Zij is nu op haar gezonde gewicht! Door te groeien (3 cm) en gewicht te verliezen (1,4 kg) is zij 44 gehaktballen kwijtgeraakt! Verder is er van haar middelomtrek 6,5 cm af. 
Ik ben opzettend trots, wat een prestatie in een half jaar.

Hoi, ik ben een meisje en ik ben 11. 
Mijn hobby’s zijn hockeyen, Free runnen en knutselen
ik ben naar Merle gegaan om tips te krijgen over gezond eten en ik heb veel geleerd daar.
Zoals dat je moet eten wat je nodig hebt en niet meer. En je hoeft helemaal niet zo veel suiker want als je minder suiker eet wen je daar aan en hoef je niet zo veel snoep meer.
Ik ben blij dat ik bij Merle ben gekomen ik heb veel geleerd want ze kan het heel goed uitleggen. En ze is super aardig.

 


 

Hoi ik ben Demi, 15 jaar oud, ondergewicht.
En dit is mijn succesverhaal:

De meeste kinderen komen bij Merle om te werken aan hun gewicht, dus gezonder eten, meer sporten en afvallen.
Bij mij was het een ander verhaal. Ik kwam bij jou op 24 maart, met mijn 170 cm woog ik 44,7 kg en had een bmi van 15,4.
Dus ondergewicht! 
Vanaf vorig jaar september heel veel afgevallen. Dit kwam doordat ik de ziekte van Pfeiffer had, maar ook door mijn eetpatroon
gezien mijn leefstijl. Veel sporten/bewegen en in verhouding te weinig eten.
Ook had ik veel last van hoofdpijn en duizeligheid. Nadat ik bij de schoolarts was geweest en zij ook zei dat ik te weinig woog, 
wist ik dat er iets veranderd moest worden. Toen contact gezocht met Merle van LEEF!
Samen hebben we gekeken naar mijn eetpatroon in verhouding met mijn beweging.
Ik sportte 3x in de week en in het weekend vaak een wedstrijd en iedere dag totaal 70 min. fietsen naar school en huis.
Mijn eetpatroon moest veranderen dus daar zijn we samen mee aan de slag gegaan.
Van Merle een voedingsadvies gekregen. Ik moest proberen om van 1 boterham tussen de middag naar 3 te gaan,
iedere keer iets meer aardappels en groenten, ‘s morgens mijn yoghurt bakje steeds iets voller en eetmomenten van 3 naar 6 per dag.
Zo hebben we iedere x iets aangepast en verhoogd zodat mijn lijf langzaam kon wennen aan meer eten.
Iedere x als ik bij Merle kwam op de weegschaal was ik iets aangekomen, het ging dus heel goed!
Ook door de fijne tips van Merle zoals; een handje nootjes, een cracker, fruit of een bakje yoghurt tussendoor.
Toen de zomervakantie begon was ik weer op mijn oude gewicht van vorig jaar namelijk; 52,6 kg bij mijn 172 cm en een bmi van 17,8.
Heel blij en Merle heel trots!
Ik heb wel gemerkt in de zomervakantie dat ik me toch goed aan mijn eetpatroon moet houden.
Want in de vakantie eet je misschien onregelmatiger en mijn lijf heeft die regelmaat toch echt nodig om op gewicht te blijven.
Ik ben heel blij dat ik naar Merle ben gegaan want ik voel me nu veel beter dan begin dit jaar!
Merle bedankt voor al je hulp.

Groetjes Demi.

 


 

Merijn, 12 jaar, overgewicht

Mijn naam is Merijn en ik ben in februari 12 jaar geworden. Mijn hobby’s zijn voetbal, gamen en zwemmen.
Ik ben in november 2016 begonnen bij LEEF en vond het eerst wat lastig om te starten, omdat ik niet goed wist wat ik kon verwachten. Merle legde mij toen heel goed uit wat de bedoeling was. Ik wist dat ik aan de slag moest om een gezond gewicht te bereiken, maar de manier waarop was mij niet duidelijk. Het was dus niet zo dat ik op een dieet moest, maar dat ik juist moest zorgen dat ik een gezond gewicht moest bereiken door te groeien en niet zwaarder te worden.
Merle gebruikte daarvoor een elastiekje om uit te leggen dat ik door te groeien en op mijn gewicht te blijven weer op een normaal gewicht zou komen. Ik was op dat moment gelukkig toegelaten tot de voetbalclub waar ik nu nog steeds bij voetbal: VDZ in Arnhem. Twee keer trainen per week en ook nog eens een wedstrijd in het weekend heeft mij ook geholpen om meer te gaan bewegen. Daarnaast ben ik ook nog dagelijks touwtje gaan springen. 
Het kaartjessysteem met het inplannen van de kleine-en grote koekmomenten en de P-dagen (pizza, patat) heeft mij heel erg geholpen om beter te kunnen zien wat wel kan en wat niet zo handig is. Ik kon nu zelf bepalen wanneer ik een snoepmoment kon inzetten. In de tijd daarvoor wist ik dat niet goed.
Dit bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik heel snel op mijn gezonde gewicht kwam. Ik ben in ruim 4 maanden 31 gehaktballen kwijtgeraakt. Dit is iets meer dan 3 kilo. Ook ging er 3 centimeter van mijn “koekjesbuik”. Ik en mijn ouders zijn hier heel erg blij mee. Ik voel mij prettiger en fitter. Mijn conditie wordt steeds beter. Ik woon bovenaan een heuvel in Arnhem en die kan ik nu helemaal in één keer naar boven fietsen, zonder te stoppen. 
Wat leuk is aan LEEF is dat je leert om te letten op wat wel en niet handig is om te eten. In welke producten zit veel suiker en welke niet. Ik kan nu zelf veel beter kiezen in wat handig is. Dus ook en paar keer per week iets lekkers. Dat kan nog steeds en het voelt dan ook als en beloning!!!!!!
Mijn doel was beter en sneller te kunnen rennen, vooral omdat ik nu op voetballen zit. Dit is heel goed gelukt!

Groetjes,
Merijn

 

 


 

Zoë, 12 jaar, overgewicht

Hoi ik ben Zoë. Ik ben 12 jaar.
Ik kwam 15-8-2018 voor het eerst bij Merle.
Mijn lengte was 156 cm, mijn omvang 87 cm en mijn gewicht was 59,4. Ik durfde geen bikini’s meer te dragen als ik ging zwemmen, ik schaamde me heel erg voor mijn buik. Ik schrok heel erg toen ik mijn gewicht zag en dat ik in de grafiek in het deel overgewicht zat. Ik was heel blij dat ik naar Merle ging om mij te helpen met mijn gewicht.
De eerste keer daar moest ik best een klein beetje streng zijn, mocht eigenlijk tijdelijk alleen groente/fruit brood met mager brood beleg en avond eten ook pasta-aardappels stukje vlees en veel groente. Toen ik na 2 weken terug moest komen ging het al zo goed dat ik al mocht beginnen om een soort van eetprogamma te maken van wat ik allemaal wel en beter niet of met mate mag eten, de snackmomenten inplannen en afspreken hoe vaak ik zoetigheid op brood mag. Dus daar hield ik me ook aan.
Elke keer als ik daar was deden we ook opdrachten zoals: suikerklontjes tellen, kijken hoe groot je maag is, oefenen met de stopknop en tv-en.
23-1-2019 was ik weer bij Merle. Mijn lengte was 158,5 en mijn gewicht was 54,1. Een totaal van 78 gehaktballen kwijt! Ik ben al veel zekerder over mezelf, ik durfde weer in mijn bikini naar het zwembad kan veel leukere kleding aan. En ik zat met mijn gewicht in het normale gewicht. Ben super blij dat ik dit bereikt heb!

Groetjes Zoë

 

 


 

Hessel, 14 jaar, overgewicht

Ik heb een hele ervaring nu achter de rug van wat ik allemaal bij Merle heb gedaan. Het begon een beetje bij oudejaarsdag en ik had tegen mezelf gezegd als goede voornemen dat ik meer op m’n eten zou letten, ik zei het tegen m’n moeder en ze had naar Merle gebeld of zij mij daarmee kon helpen. Volgens mijn moeder zat ze net pas daar.

De eerste keer dat ik daar kwam ging je je eerst voorstellen en zeggen waarom je hier kwam. Je ging meten en wegen. Toen die tijd was ik nog een jongen die onzeker over zich was en dat was naar. Merle vraagt ook wat je uiteindelijk wil bereiken, ze zegt dat het geen afvallen is maar je lichaam uitrekken. Dus dat betekent dat je op je zelfde gewicht ongeveer blijft maar dan wel groeit.

Je krijgt een blaadje mee waarop staat hoeveel je weegt en hoelang je bent, en dat houdt ze elke keer bij. Je krijgt ook een schema van een etenslijst waarop staat wat je eigenlijk per dag hoort te eten. En de eerste keer toen ik daar was vroeg ze of ik wou proberen dat ik een hele week zonder toegevoegde suikers kon doorbrengen (dus eigenlijk met producten waar geen of heel weinig suiker in zit) die week was het me gelukt om een week zonder toegevoegde suikers door te brengen. En het hele gekke was ook dat ik 1.4 kilo was afgevallen. Waarschijnlijk kwam dat doordat ik veel sportte. Je krijgt ook elke keer een nieuw eten kaartje erbij. Dat houdt in dat je elke week ietsje meer mag. Bijvoorbeeld na de eerste keer krijg je een grote hap kaart dat je een bakje chips mag.

Merle is een nog best jonge vrouw die best mee kan leven in de verhalen van jongeren die zich onzeker voelen. Ze denkt mee over ideeën die jou kan helpen om je je beter laten voelen of het gaat over je gewicht of over je lengte ze kan je helpen en dat had ze ook bij mij gedaan.

Ik ben heel tevreden over hoe het met mij is gegaan en ben minder onzeker geworden over mezelf en ben veel positiever tegen het leven aan gaan kijken.

Hessel