Behandelingen

Ieder kind is anders en zo is ook iedere behandeling anders. Wij kijken o.a. naar de eetgewoonten en leefstijl van het kind en van het gezin, ons doel is om het behandelplan zo goed mogelijk hier op aan te passen. Woon je in de omgeving en wil je een afspraak maken? Dit kan online bel de praktijk.

ONZE BEHANDELINGEN

Ieder kind is anders en zo is ook iedere behandeling anders. Wij kijken o.a. naar de eetgewoonten en leefstijl van het kind en van het gezin, ons doel is om het behandelplan zo goed mogelijk hier op aan te passen. Woon je in de omgeving Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Velp, Zutphen of Zevenaar en wil je een afspraak maken? Dit kan online of mail/bel de praktijk.

Voeding in het eerste jaar​

Wij helpen baby’s bij verschillende hulpvragen gericht op voeding. Vaak vinden er wanneer mogelijk telefonische consulten plaats, in plaats van afspraken op de praktijk. Verschillende hulpvragen bij baby’s:

  • De eerste hapjes gaan moeizaam
  • Hulp bij introductie ei en pinda
  • Hulp bij koemelkallergie
  • Hulp bij andere allergieën
  • Afbuigende groei
  • Volwaardig eetpatroon
  • Overmatig spugen

Wij hebben nauw contact met het consultatiebureau en/of de kinderartsen. Daarnaast werken wij op iedere locatie samen met pre-logopedisten en kinderfysiotherapeuten. Vraag je je af of wij jullie kunnen helpen? Bel of mail dan even. Liever een afspraak via videobellen of telefonisch? Dit is zeker mogelijk.

Coeliakie

Merle is gespecialiseerd in het glutenvrije dieet. Wij geven adviezen en tips over glutenvrije voeding. Wij helpen bij een volwaardige voeding, zodat uw kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij/zij nodig heeft.

Vraag je je af of wij jullie kunnen helpen? Bel of mail dan even.

Liever een afspraak via videobellen of telefonisch? Dit is zeker mogelijk.

Overgewicht

Wij begeleiden kinderen bij een hoger gewicht, met als doel een gezondere leefstijl en een fitter gevoel! Kinderen mogen GEEN dieet, het is belangrijk dat je groeit naar je gezonde gewicht.

Met een boek over jezelf werken wij aan alle hobbels die je onderweg tegen kan komen bij een gezondere leefstijl. Bij iedereen zijn deze hobbels anders. Zo kunnen wij het gaan hebben over suikerklontjes, verveling, drinken, beweging, emotie eten, stiekem eten, hoofdhonger enzovoort..

We maken opdrachten en doen opdrachtjes in de praktijk.

Op de locaties hebben wij sportgroepen in samenwerking met de kinderfysiotherapeut en werken wij wanneer gewenst samen met een kinderpsycholoog of orthopedagoog.

Vraag je je af of wij jullie kunnen helpen? Bel of mail dan even.

Ondergewicht

Wij helpen bij een lager gewicht, kleine eetlust of ongewenst gewichtsverlies. Samen met het kind kijken we naar voedingsmiddelen die hij of zij wel lust! Denken hierbij aan variaties en stellen samen stap voor stap een plan op. Is uw kind ook een kritische eter? Samen gaan we aan de slag met meer leren lusten.

Vraag je je af of wij jullie kunnen helpen? Bel of mail dan even.

Voedselallergieën en intoleranties

Wij kunnen helpen bij het vaststellen van een voedselovergevoeligheid. Heeft uw kind veel klachten zoals, darmklachten, ontlastingsproblemen, eczeem, spugen enzovoort dan onderzoeken wij wat de allergenen of triggers voor klachten zijn. Dit kan op alle leeftijden voorkomen.

Wij werken nauw samen met het consultatiebureau en de kinderartsen.

Vraag je je af of wij jullie kunnen helpen? Bel of mail dan even. Liever een afspraak via videobellen of telefonisch? Dit is zeker mogelijk.

Buikklachten en ontlastingsproblemen

Buikklachten en ontlastingsproblemen komen vaak voor en kunnen ook vaak met voeding worden verminderend. Sommige voedingsstoffen worden mogelijk minder goed verdragen, samen gaan we op zoek naar de triggers. Krijgt je kind voldoende voedingsstoffen binnen voor een goede ontlasting?

We nemen het eet- en klachtendagboek door en elimineren bepaalde voedingsmiddelen die we daarna weer toevoegen om te kijken of de klachten terugkomen.

Samen gaan we op zoek naar het oplossen van de puzzel. We maken bij ontlastingsproblemen gebruik van kindvriendelijke opdrachtjes en informatiebladen.

Vraag je je af of wij jullie kunnen helpen? Bel of mail dan even.

Liever een afspraak via videobellen of telefonisch? Dit is zeker mogelijk.

Kritische eters

Wij helpen bij kritische eters van alle leeftijden. Samen met jullie kijken we naar de hele eetsituatie en werken we met speelse en kindvriendelijke opdrachten aangepast aan de leeftijd. We onderzoeken het eten, maken de angst voor eten kleiner en zorgen op die manier dat het kind meer vertrouwen krijgt in eten en hierdoor meer gaat proberen en uiteindelijk leren eten. Dit alles stap voor stap en we volgen hierbij het tempo van het kind. Met als doel om van eten weer een feestje te maken!

Vraag je je af of wij jullie kunnen helpen? Bel of mail dan even.

Liever een afspraak via videobellen of telefonisch? Dit is zeker mogelijk.

Voeding zwangere vrouwen

Wij helpen zwangere vrouwen bij een volwaardig eetpatroon. Een gezonde leefstijl begint al in de buik. Heb je een vegetarisch dieet? Heb je erge misselijkheid? Wil je weten of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt? Maar ook bij andere voedingsvragen kunnen wij helpen.

Liever een afspraak via videobellen of telefonisch? Dit is zeker mogelijk.

Overige voedingsvragen

Wij kunnen helpen bij verschillende voedings- en eetproblemen. Eet of drinkt uw kind niet goed? Spuugt uw kindje veel? Heeft uw kind tekorten in de voeding? Heeft uw kind veel klachten zoals vermoeidheid en/of hoofdpijn? 

Eten jullie veganistisch en vragen jullie je af of alle voedingsstoffen voldoende worden gegeten?

Liever een afspraak via videobellen of telefonisch? Dit is zeker mogelijk.