Kinderen leren spelenderwijs, hier zijn onze creatieve methodes in de behandelingen dan ook op gericht. Positieve en interactieve consulten zijn het gevolg!

“Ze overleeft op boterhammen met chocopasta, dat kan toch niet gezond zijn.”

"Hij wordt wel steeds zwaarder en ik ben bang dat hij gepest gaat worden.”

“Door ‘zijn drukke hoofd’ vergeet hij te eten, hij doet het niet met opzet, maar zijn gewicht is nu echt te laag.”

“Haar ontlasting is de laatste tijd wel erg hard. Kan het aan haar eten liggen?”

Dit zijn enkele openingszinnen die ouders vertellen als ze langskomen voor voedingsadvies voor hun kind. Als je kind niet (gevarieerd) wil eten, vind je dat als ouder heel erg. Ook kan het zorgen voor ongerustheid: krijgt mijn kind wel voldoende voedingsstoffen binnen om goed te kunnen groeien.

Kinderdiëtistenpraktijk LEEF werkt met de unieke programma’s van de kinder(di)eetcreatie om kinderen te begeleiden bij voedingsgerelateerde problematiek. De kracht ligt in de creatieve en kindvriendelijke manier waarbij je kind betrokken wordt om zelf aan de slag te gaan met het eten. Ook als eten niet zo vanzelfsprekend is…

Zo helpen onze eetcreaties je kind op weg om een gezond eet- en leefpatroon te ontwikkelen. Samen met de eetcreaties gaan de kinderen op zelfbedachte missie en wordt er door middel van opdrachten en spelletjes gewerkt aan het verbeteren van het eetpatroon. Kinderen worden op een speelse manier uitgedaagd om nieuw en spannend eten te ontdekken en leren het belang van gezonde voeding.

De kinderdiëtist maakt met de materialen van de Kinder(di)eetcreatie een advies op maat en houdt rekening met de wensen, behoeftes en gewoontes van jullie kind en jullie gezin. Ieder kind is ten slotte uniek!

Neem ook gerust eens een kijkje op www.kinderdieetcreatie.nl en maak daar kennis met Spitsefrits, Feeframboos en Karelkool of kijk eens bij de familie ‘Hap Snap’!